събота, 24 септември 2016 г.

Механизъм на фалшификациите в българската история


Механизъм на фалшификациите в българската история
Когато се работи със старите автори (т.нар."извори") трябва да се има предвид, че в повечето случаи чуждите хронисти са били враждебно настроени срещу българите и не са били особено обективни при отразяването на събитията.
Независимо от това, тези текстове са по-достоверни от по-късните интерпретации и преводи, особено тези, писани през последните сто години (88). И наистина, още от края на XIX век историческата наука в България започва да бъде използвана като политически инструмент и идеологическо оръжие за прокарване на различни идеи, вредящи на България.
В началото това беше панславизма, после еврейския комунизъм и марксизъм, а в наши дни този комунизъм се трансформира в безреден и обезличаващ юдео-масонски космополитизъм и глобализъм!... Обективното отразяване на историята е труден процес, защото обикновено официалните историци са зависими от управляващите кръгове. Така е било през всички времена. Точно затова адмирирам "Българска Орда -1938" и сродните на нея организации, че застъпват модела на интердисциплинарното българознание, което разбива монопола на официалните историци.
Така неправителствените организации и независимите експерти и всеки образован българин могат да бъдат коректив на лъже-историците и да се отстоява историческата истина!
В по-новата ни история, Паисий е първият историограф, направил тази решителна крачка. След него обаче в нашата историческа наука са намесват външни сили, които и полагат жалените на най-големите фалшификации и манипулации на българската история.
Ето какво пише по този въпрос големият наш изследовател-българист д-р Тачо Танев - "...На това отгоре, изграждането на делото на българската история се осъществява първоначално от чужденци, които прокарват в българската история своите небългарски концепции. А сетне мнозина българи заработват за изграждането на нашата история, но заучавайки А-Бе-то на съвременната историческа наука, те остават ученици на чужденците и следователно, техни епигони.
Между тях се отделя до известна степен най-големият български историк проф. Васил Златарски..." (който обаче е руски възпитаник и "щемпела" си личи отвсякъде - бел. моя). И така, българската история, както днес е оформена след едно 100-годишно съществуване на нова България, е изградена в едрите си черти според представите и схващанията на чужденците.
Най-главните й положения всъщност са предостатъчно явно оформени съобразно със съвременните политически интереси на чуждите народи..." (54).
По-важните от тези чужди учени писали българската история са - Н.С.Державин (руснак); М.Сперанский (руснак); Константин Иречек (чешки еврейн); Якоб Веис* (евреин); Карел Шкорпил; Херменгилд Шкорпил; ф.И.Успенский (руснак); Юрий Венелин; Павел Йосиф Шафарик* (чешки евреин); И.В.Ягич (руснак); проф.В.Томашек (чех, австроунгарец); Геза фехер* (унгарски евреин), и др. Наред с тези имена в по-ново време се появяват и цяла плеяда други чужденци и чуждоземни имена на "български историци"с небългарски произход.
Най-накрая в тази печална редица се появяват и български историци слуги на "силните на деня", към тях се причисляват и една особена категория "историци" с привидно български имена, но с небългарски или смесен произход и с чуждо етническо самосъзнание! Тази последна категория "историци" е най-опасна и вредна и трябва систематично да бъде разобличавана за фалшификации и подривна дейност насочени срещу България!... За да се ориентира читателят кои точно сили стоят зад фалшификациите на българската история, ще дадем един частен пример.
Когато д-р И. Д. Шишманов "доказва", че сборникът "Веда Словена"на Стефан Веркович е "фалшификат", веднага получава по-висока степен в масонската ложа, където членува. /Веда Словена е запис на тракийските устни предания от Родопите събрани от родолюбив учител от смолянско, който след обявяването и за фалшификат е убит…?
В обобщен вид се вижда, че основната българска история писана и преповтаряна през последните сто години е творена главно от чужденци и шпиони на чужди правителства. Сега вече на всички би трябвало да им стане ясно, защо имаме такава осакатена и накъсана история, пълна с бели полета и премълчани истини.
Нека видим по какъв начин се фалшифицира историята и видовете фалшификации, които имаме

1. Укриване и унищожаване на факти и документи (изнасяне на ценни ръкописи в чужбина). 
2. Манипулации и инсинуации (грешни внушения). 
3. Крадене на българската история. 
4. Премълчаване на важни събития и обстоятелства. 
5. "Редактиране" на изворов материал. 
6. Откровени и нагли фалшификации. 
7. Репресии и физическо унищожаване на историци и хора от интелигенцията, отстояващи историческата истина.

Всички тези методи са прилагани и се използват и сега за фалшифициране на българската история под една или друга форма.
Ще изброим и основните пунктове за фалшификация и след това ще дадем примери от съответниге трудове на "историци".

ОСНОВНИ ПУНКТОВЕ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ


1. Произход и Прародина на българите. 
2. Етимологията на името "българин". 
3. Понятийния апарат.
4. Езиковия проблем и писмеността. 
5. Религия и приемане на християнството. 
6. Разцепване на българския суперетнос на десетки изкуствени малки етноси и държави, насъсквани срещу българите и България.. 
7. Създаване на теории за "изчезналите" антични народи на Балканския полуостров и липсата на приемственост между тях и днешните българи. 
8. Омаловажаване делото на изтъкнати български историци възрожденци и такива в по-ново време. 
9. Чрез манипулации и инсинуации създаване на лош имидж на българите и насаждане на чувство на вина и други такива.

С произхода и прародината на българите ("прабългарите") е спекулирано безкрайно много.
Общо взето до сега беше натрапена теорията, че "прабългарите" са били някакво малко тюркско племе от състава на т.нар. "хунски съюз" (т.е. някакви полудиви "номади монголоиди"), които, идвайки на Дунава, се претопили в "славянското море" и станали "бели хора"!?... Прародината беше препратена някъде неопределено в монголските степи, с презумпцията, че щом там сега живеят монголци и тюрки, значи и "прабългарите" са били такива!

Тази теза беше разработена главно от руски учени с намерението да отблъсне дунавските българи от "тюркския" им произход, с оглед традиционната им непоносимост и неприязън към турците (въпреки, че "тюрки" и "турци" са две различни понятия) и те да се "припознаят" като "славяни"!...

2 коментара:

  1. О, немарливий и юроде, поради что се срамиш да се наречеш "болгарин"? О. Паисий. Новите "историци" с различни уклони и "връзки" с чужбина все още не са успели да променят История славянобългарска на о. Паисий, историята на Васил Златарски, изследванията на Карел и Херменегилд Шкорпил и редица други наши и чужди учени. Допълнителни проучвания, основани на нови открития (вкл.ДНК изследвания, археологични и нумизматични открития, старинни архиви и др.) у нас и в чужбина ще внесат яснота и по съществуващи проблеми в историята ни, но не до там, че старите българи да се изкарват дори хуни или извънземни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напротив, променяме я!

      Чети юроде, чети Цани Гинчев, Николай Владикин, Георги Сотиров, акад . Владимир Георгиев, проф . д-р Ганчо Ценов, Мавро Орбини, отец Паисий Хилендарски, Спиридон Палаузов, Марин Дринов, Христаки Павлович, Георги Раковски, Д. П. Даскалов, йеромонах Спиридон Габровски, Гаврил Кръстевич, поп Йовчо от Тревна, Петър Георгиев, Асен Чилингиров, Юлия Хаджи Димитрова

      Изтриване