събота, 24 септември 2016 г.

"ПОДВИЗИТЕ” НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА


"ПОДВИЗИТЕ” НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА
Тя е натрупала доста актив. Ето някои от тях:
 - Тя налага идеята, че сме пришълци в собствената си земя.
Така дава права на съседите ни за териториални претенции към нас. И те ги използват.
 - Тя измисля митичното племе "прабългари" – дивашко монголско чергарско племе с неизяснен произход от кой знае кои диви и миризливи орди с криви крака и дръпнати очи. Така ни сродява с турците и им дава право за претенции към нас. Изключва ни от семеството на белите народи. Дава на македонистите богат материал.
 - Тя налага у нас идеята за "славянско море" в миналото ни и в жилите ни. Така дава право за претенции на Русия към земите ни.
  Но върховото й достижение е РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ И КАРТИТЕ НА ЗЛАТАРСКИ !!! Васил Златарски и учениците му, които оглавяват научните учреждения в България  дават в ръцете (не лично, разбира се) на дипломатите на Великите сили и Гърция карти, според които Тракия и Македония не са български земи. С тях в Ньой формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди българи под робство. Картите излизат в чуждоезични трудове на Златарски и сътрудниците му. На български не посмяват да ги публикуват.
     Резултатът от Ньой е, че и днес повечето българи в България сме потомци на бежанци...
    ТОВА Е ГЛАВНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ИСТОРИЧЕСКАТА НАУКА В БЪЛГАРИЯ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - ЧЕ ДОКАТО ТОЙ СЕ БОРЕШЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ, ТЯ РАБОТЕШЕ СРЕЩУ НЕГО. С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете.
"За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева."
"Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов"

"Масонът Васил Златарски: “заслуга” на мастития професор е, че докато българските войници с жертви и лишения защитаваха целостта на Отечеството през Първата световна война, в удобната си канцелария той изготви една карта на Второто българско царство, от която бяха изключени българските земи в Беломорска Тракия. Възползувайки се от това, около подписването на Ньойския договор гръцкият пълномощен министър Венизелос представи тази карта, за да оправдае териториалните претенции на Гърция към България."

Няма коментари:

Публикуване на коментар